Sudoper ispod prozora?

Iskoristite prostor ispod prozora na najbolji način

Jeste li znali da provodite između 60% i 70% svog vremena u kuhinji nad sudoperom. Ljuštenje, sjeckanje, pranje, cjeđenje, ispiranje – kako bi bilo da sve to možete raditi dok uživate u pogledu kroz prozor?

Ali kako otvoriti prozor od slavine? Ne brinite, postoje slavine koje možete pomjeriti u svega nekoliko pokreta. U daljem tekstu pronaći će te BLANCO slavine koje se mogu montirati ispred prozora. Neke od njih se spuštaju, neke izvlače, a neke pak sklapaju. Ako želite model sa crijevom koji se izvlači ili vam je potrebna slavina sa niskim tlakom, ne morate se brinuti, BLANCO misli na sve.

Što treba znati ako planirate imati sudoper ispod prozora ? 

Ako želite sudoper postaviti ispod prozora, izbor adekvatne slavine predstavljat će pravi izazov. Većina kuhinjskih prozora otvara se prema unutra, tako da bi konvencionalne slavine jednostavno bile na putu.

Slavine koje se mogu ukloniti, spustiti ili sklopiti su idealno rješenje, a najbolje od svega je što kao i konvencionalne kuhinjske slavine, podprozorske dolaze u različitim dizajnima.

Važni savjeti za planiranje slavine koja se montira ispred prozora

  1. Odlučite se za robusne materijale. Slavine koje se montiraju ispod prozora često se pomjeraju, tako da moraju biti posebno stabilne i otporne na udarce. Iz tog razloga najbolje je izabrati modele sa kromiranim ili nehrđajućim čelikom.
  2. Planirajte dovoljno prostora. Ne zaboravite planirati razmak između sudopera i prozorskog krila. U zavisnosti od vašeg modela kuhinjske slavine, ovo bi trebalo da bude između 2,5 i 6,5 centimetara.
  3. Obratite pažnju imate li bojler za toplu vodu ili vam topla voda dolazi iz zida. Nisu sve slavine koje se mogu montirati ispod prozora pogodne za kombiniranje s bojlerom za toplu vodu. Ako je to slučaj, potrebna vam je slavina za niski tlak.
  4. Nemojte praviti kompromise u pogledu pogodnosti. Ako kuhate mnogo, preporučujemo slavinu sa tušem na izvlačenje. Lako ih je uočiti među BLANCO modelima, jer imaju u svom imenu dodatak ‘’-S’’.
  5. Budite svjesni interakcije između sudopera i slavine. Na primjer, trebat će vam dvije rupe za slavinu ispod prozora koja se spušta. Sudoperi sa bočno postavljenom kuhinjskom slavinom također su pametna opcija.

Jednostavno izvucite slavinu i odložite je na stranu

Odložive slavine predstavljaju praktičnu, jeftinu opciju. Postavljaju se sa fleksibilnim crijevom koje omogućava jednostavnije izvlačenje slavine vertikalno iz sudopera i polaganje iste na stranu.

BLANCO slavine s navedenom funkcijom su TIVO-F i TIVO-S-F. TIVO-S-F je dostupan u verzijama za niski i za visoki tlak, a ovu funkciju ima također i LANORA-S-F. Sitni detalji kao što su radijalno brušene površine operativnih elemenata upotpunjuju plemeniti ukupni utisak.

Spusti i gotovo

Jedan pokret, i vaš prozor je bez prepreka. Slavine ispod prozora koje se spuštaju praktične su i graciozne, a njihov moderan dizajn čini ih pogodnim za svaku kuhinju. Ako tražite posebno elegantno i funkcionalno rješenje, ove slavine su zasigurno pravi izbor za vas.

BLANCO ELOSCOPE-Fje ravnog dizajna i kada se spusti, u ravni je sa ivicom sudopere. Za ugradnju su potrebne dvije rupe na radnoj površini, a morate voditi računa da ostavite dovoljno slobodnog prostora u kuhinjskom ormariću kako bi se slavina mogla spustiti do kraja.

Sklopite slavinu u jednom potezu

Treća vrsta slavina koje se mogu montirati ispod prozora su sklopive slavine. Njih jednostavno oborite na sudoperu i tako oslobodite put prozorskom krilu.

U BLANCO asortimanu postoje dve ovakve slavine: CORESSAFlučnog oblika i LARESSA-F L oblika. Ako slavinu obarate u sudoperu, jednostavno je samo spustite, a ako je obarate na deo za ceđenje, okrenete izlivni deo slavine u stranu i nakon toga isti oborite dole.

Bez obzira koji model da odaberete, BLANCO slavine za montiranje ispod prozora otvaraju nove mogućnosti. Uživajte u planiranju vaše kuhinje bez ograničenja zajedno sa nama.

Trendovi u uređenju kuhinje
Close My Cart
Close
Close
Categories